martes, 10 de enero de 2012

LES RETALLADES SALVATGES DEL PP: UN ATAC SENSE PRECEDENTS A LA FUNCIÓ PÚBLICA

El DOCV publica hui el Decret - Llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit, qualificat pels sindicats i pels grups de l'oposició en Les Corts com el major atac patit mai pel sector públic en la nostra comunitat autònoma. En estos moments ja han començat les primeres protestes amb el tancament en la Conselleria d'Hisenda d'unes 200 persones funcionàries de la Generalitat, que demanen la compareixença del conseller José Manuel Vela a fi de poder dir-li a la cara que ha sigut "un mentider" per haver dit que no baixaria el sou dels funcionaris i ara adoptar estes mesures. http://www.abc.es/20120110/local-comunidad-valenciana/abci-funcionarios-201201101204.html

Recordem que entre les mesures més greus contra el personal funcionari es troba la brutal retallada de jornada dels interins (amb algunes excepcions com els funcionaris docents i sanitaris), de 37,5 hores setmanals a 25 hores, amb la consegüent reducció de sou i de cotització a la Seguretat Social. A més, el decret preveu que, arribat el cas, es podria acomiadar fins a un 25% del personal temporal.

Algunes de les mesures "perpetrades" pel govern del PP de la Comunitat Valenciana i que afecten a l'Ensenyament Públic, són, segons es detalla en un comunicat de la Federació d'Ensenyament de CCOO-PV:

"El Decret Llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit inclou acomiadaments i reduccions de sou generalitzades.

Al text presentat avui a les Corts i que demà -per hui- serà publicat al DOCV es poden llegir les següents mesures d'aplicació al personal d'ensenyament públic:

• Tot el personal interí d'Educació acabarà el seu contracte, com a màxim, el 30 de juny, encara que estiga ocupant ara mateix una vacant per a tot el curs.
• Tots els contractes de professorat especialista acabaran, com a màxim, el 30 de juny.
• Els sexennis del personal funcionari de carrera es redueixen al 50 %, amb efectes 1 de març de 2012
• Totes aquelles persones que complisquen el sexenni a partir de l'1 de març de 2012 no el cobraran.
• No es complementaran al 100% les retribucions de les persones acollides al Règim General de la Seguretat Social a partir del dia 15 de baixa.
• La Generalitat Valenciana no farà les aportacions de 2012 i 2013 al fons de pensions.
• Les reduccions de jornada passen a ser anuals, en lloc de trimestrals.
• Podran no acceptar-se les sol·licituds de prolongació de la permanència en el servei actiu.

Entre moltes altres mesures arreplegades en el Decret Llei, les anteriors il·lustren la gravetat de l'atac que acaba de patir el professorat de l'ensenyament públic valencià.

Milers de persones seran acomiadades en no veure's reconegut el seu dret a vacances, patirem retallades en drets les persones malaltes, les necessitades de reduccions de jornada per a atendre situacions socialment o familiar problemàtiques, hi haurà una retallada de sou generalitzat que portarà a una pèrdua de poder adquisitiu superior al 17 % en molts casos.

Aquest conjunt de mesures afecten sobretot a la qualitat dels serveis públics i als drets de la ciutadania. El PP ha preferit retallar drets salarials, laborals i de ciutadania abans que cobrar l'impost de Patrimoni a les persones més riques del País Valencià.

La retallada anunciada, molt greu en el cas de les persones afectades, va a suposar un estalvi d'uns 250 milions d'euros, i el govern va a retornar 800 milions als més rics en no voler recaptar l'impost de Patrimoni.

El suposat estalvi per acomiadar a milers de persones interines suposa els mateixos diners que ens costa a valencians i valencianes mantenir un aeroport sense avions" http://www.pv.ccoo.es/ensenanzapv/menu.do?Inici:293244


Amb totes estes retallades és de preveure que es produirà un greu deteriorament dels serveis públics. Tant els sindicats com els grups polítics han anunciat mobilitzacions i la immediata adopció de mesures contra els retalls salvatges del Partit Popular, de les quals us anirem informant en esta web.

0 comentarios:

"Desde las posiciones marxistas no leninistas, hasta las posiciones social-demócratas que no hayan renunciado a la alternativa socialista frente a la sociedad capitalista, todo ello cabe en un Partido Socialista tal como cree el PSOE que debe ser un Partido." (Felipe González)

AGRUPACIÓN SOCIALISTA DE MASSAMAGRELL PSPV-PSOE

Los comunicados oficiales de la Agrupación irán firmados como Publicado por PSPV-PSOE MASSAMAGRELL.
El resto de artículos serán firmados por miembros de la Ejecutiva Local, afiliados o autorizados.

Agrupación Socialista de Massamagrell PSPV-PSOE

C/ Virgen del Rosario 26 Bajo
NUEVO CORREO: correopsoemassamagrell@gmail.com
Creative Commons License Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP