sábado, 20 de abril de 2013

Alboraia, Trobades 2013: "La veu del teu poble" en l´any Estellés.

Demà diumenge celebrem a Alboraia, una nova edició de les Trobades d’escoles en valencià de la nostra comarca de l´Horta Nord. 

Any rere any, des de fa més de 25 anys els valencians i les valencianes celebrem les trobades d' Escoles en valencià. Com sabeu es tracta d’un dels actes mes importants i multitudinaris que organitza Escola Valenciana, on pares, mares, estudiants, col·legis, institucions i col·lectius celebrem l’ensenyament públic de qualitat i en valencià, i reivindiquem la nostra llengua com a instrument de cohesió social i defensa de la nostra cultura patrimoni i identitat com a poble. 

Les Trobades d'Escoles en Valencià 2013 fan aquest any homenatge a Vicent Andrés Estellés, amb el lema "La veu del teu poble". Es commemoren vint anys de la mort d´un dels grans poetes de la nostra literatura, el poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés.

Us deixem el video de les dates i pobles de les Trobades 2013 organitzades per les Coordinadores Comarcals que formen part d'Escola Valenciana.



Per una altra banda, este any els valencians i les valencianes celebrem el 30 aniversari de la promulgació de la llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, una bona llei que ha permès als nostres xiquets i xiquetes créixer i formar-se en un àmbit bilingüe.

Va ser el Partit Socialista junt amb la societat valenciana qui va aconseguir que el valencià s'obrira pas en els col·legis, i a pesar dels atacs rebuts pel govern del partit popular a la nostra llengua, som nosaltres, els i les socialistes valencians, qui de la mateixa manera que el poeta Estellés, devem assumir la veu del poble i ser poble, eixir al carrer, ser el carrer i gaudir i reivindicar junt amb la nostra gent esta festa del Valencià, prenent consciència de que serà el partit socialista qui junt amb el poble valencià, culminarà l'adequada implantació del Valencià a les aules, des d’un plurilingüisme eficaç que garantisca l’ensenyament en la llengua pròpia, i retorne als valencians i valencianes l’orgull identitari.

Per eixe motiu vos encoratgem a eixir al carrer amb orgull i acudir a les trobades d'Escoles en Valencià, on tots junts farem notar al llarg de les nostres comarques que som i volem seguir sent un poble orgullós de la cultura pròpia, obert, treballador, pacífic, respectuós i acollidor de tots aquells que amb nosaltres vulguen viure esta festa.
 
Demà, nosaltres eixirem tots junts des de la Porta del Col·legi Cervantes a les 10:20 hores, per a 
anar des d’allí al lloc de celebració de la Trobada.


Us convidem a sumar-vos a aquesta crida de demà que fa cada primavera l´Escola Valenciana a la comarca de l´Horta Nord.

0 comentarios:

"Desde las posiciones marxistas no leninistas, hasta las posiciones social-demócratas que no hayan renunciado a la alternativa socialista frente a la sociedad capitalista, todo ello cabe en un Partido Socialista tal como cree el PSOE que debe ser un Partido." (Felipe González)

AGRUPACIÓN SOCIALISTA DE MASSAMAGRELL PSPV-PSOE

Los comunicados oficiales de la Agrupación irán firmados como Publicado por PSPV-PSOE MASSAMAGRELL.
El resto de artículos serán firmados por miembros de la Ejecutiva Local, afiliados o autorizados.

Agrupación Socialista de Massamagrell PSPV-PSOE

C/ Virgen del Rosario 26 Bajo
NUEVO CORREO: correopsoemassamagrell@gmail.com
Creative Commons License Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP